TEKNİK DESTEK

TEKNİK DESTEK

Ürünlerimiz bozulmayacak ve kırılmayacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak yinede yaşayabileceğiniz bir kaç olumsuz duruma ilişkin yapılması gerekenler aşağıda belirtilmiştir. 

1)KİLİT SİSTEMİNİZ KİLİTLEMİYOR: Mekanizmanın bozulması mümkün değildir. Ancak üretim aşamasında gözden kaçan bir takım nedenlerden dolayı yada kullanımdan kaynaklı aşağıdaki sorunları yaşayabilirsiniz. 

A)KANCA GİRİYOR TAK DİYE SES DUYULUYOR KİLİTLENMİYOR: Kancanın girmesiyle çarpma sesi duyulması mekanizmanın kilitli olduğunu gösterir. Bunun nedeni öğrencilerin kalem yada bir nesne kullanarak kilitleme mekanizmasını kilitli pozisyona getirmelerindendir. Yapılacak olan tek şey kilitli pozisyondaki kilit sistemini açmaktır. Bunun için anahtarınızı kullanarak kilit sistemini açınız.

B)KANCA GİRİYOR ANCAK KİLİTLEMİYOR:Kanca üzerinde darbe emici siyah bir tampon bulunur. Bu tamponun amacı darbenin dışarda absorbe edilmesi ve kapı ile kilit arasındaki boşluğun alınmasıdır. Zaman zaman öğrencilerimizin bu tamponu gevşettikleri görülmüştür. Gevşeyen tampon kanca ile kilitleme mekanizması arasını açacağından kanca içeriye girse bile yeterli giriş olmadığından kilitlenme olayı olmaz. Bu durumda yapılacak ilk şey tamponun gevşeyip gevşemediğinin kontrol edilmesidir. Gevşeyen tamponlar sıkıldığında sorun çözülmüş olacaktır.

C)KANCA GİRİYOR ANCAK KİLİTLEMİYOR:Öğrenciler mekanizmanın içerisine kağıt, kalem, silgi vs. malzemeler atmış olabilirler. Bu durumda mekanizma zarar görmez ancak çalışması etkilenebilir. Bu nedenle ilk önce açık olan yerlerden içini kontrol ediniz. İçinde yabancı cisim var ise hem ön kanca giriş yuvasından hem de kilit parçayı çıkardığınızda kilit yuvasından temizlik yapabilirsiniz.

2)ANAHTAR KIRILDIĞINDA NE YAPILMALIDIR? Web sitemizin teknik özellikler bölümünde Kilitli parçanın konumuna dikkat ediniz. Kilitli parça anahtardan kaynaklanabilecek problemleri kolay çözebilmek adına ana gövdeden bağımsız olarak tasarlanmıştır. İki adet vida ile gövdeye bağlanır. Bu iki vidayı çıkardığınızda Kilit parça serbest kalır. Bu parçayı çıkardığınızda kırılan anahtar parçasını iç tarafta görebilirsiniz. Dolayısıyla kırılan bu parçayı içten çekerek çıkartabilirsiniz. Kırılan parça iç taraftan görünmüyor ise içerde kalmış demektir. Dış taraftan başka bir okil anahtarınızı açmak amacıyla taktığınız gibi takmaya çalışın. Bastırın ve kırık parçayı itmesini sağlayın. El yordamıyla itemezseniz sert bir cisim ile anahtarınıza vurarak yuvaya sokun. Her halukarda kırık parça diğer taraftan düşecektir. Mekanizmanın bozulması ya da garantinin bitmesi söz konusu değildir. Kilit sistemimiz herkesin rahatlıkla tamir edebileceği şekilde tasarlanmıştır.

3)KANCA KİLİT GÖVDEYE ÇARPIYOR, İÇİNE GİRMİYOR: Bu durumda kancanın gövdenin sağ veya solunamı yoksa alt ya da üstüne mi çarptığı tespit edilmelidir. Alt yada üste çarpıyor ise kapı düşmüş ya da bir neden den dolayı  yükselmiş demektir. Bu durumda kancanın montaj yapıldığı delikler kancanın aşağıya ve yukarıya hareket etmesini sağlayacak şekildedir. Kapı düştüğünde yada yükseldiğinde kancanızı vidalarından gevşeterek aşağı yukarı yönde hareket ettirerek gövdeye uygun giriş noktasında sabitleyiniz.

Kanca gövdenin sağ yada soluna çarpıyor ise duvarda bulunan ana gövde bir nedenden dolayı sağ veya sola dönmüş olabilir. Gövdeyi tutan vidalar gevşetilerek uygun bir açıyla sabitlenir ve sabitleyici vidalar sıkılır. Kancanın uygun bir şekilde girmesi sağlanır.

Powered by Bilgeweb